Steppi / Tap Dance

Tule mukaan stepin rytmikkääseen maailmaan! Tunneilla opetellaan stepin perusaskeleita musikaalikappaleiden tahtiin ja yhdistetään opittuja askeleita jazztanssiin ja Broadway Styles -tyylien liikemateriaaliin. Steppi kehittää rytmitajua, musikaalisuutta ja koko kehon koordinaatiota, lisäksi steppitunnit saavat hien virtaamaan ja sykkeen nousemaan!

Alkeis-/perustasolla opetellaan jalkaterän käyttöä sekä vartalon painonsiirtoja steppikengän äänien aikaansaamiseksi. Tunneilla harjoitellaan stepin alkeita kuten shuffleja, flappeja, stomppeja, scuffeja ja tap-spring-toe-hoppeja tanssillisen liikemateriaalin kautta, ja tuntien loppuosio käytetään tanssinumeron valmistamiseen, missä opittua liikemateriaalia vähitellen hyödynnetään.

Perus-/jatkotasolla stepin alkeiden lisäksi opetellaan hieman pidempiä liikeyhdistelmiä sekä perustason askeleita kuten time steppejä, maxi fordeja, cramp rolleja ja pick-uppeja. Jalkaterän tehokkaaseen käyttöön pureudutaan ja harjoitellaan myös nopeilla tempoilla. Tuntien lopussa valmistetaan tanssinumeroa, jossa opitut askeleet yhdistetään jazz- ja Broadway-vaikuttein kokonaisuudeksi.

Kaikilla tasoilla tutustutaan myös mien steppirytmien tuottamiseen lyhyiden musiikinpätkien avulla. Tämä ”question and answer” -harjoitus kehittää luovuutta ja on hauska tapa harjoitella stepissä paljon käytettyä improvisaatiota.

Steppitunneilla suositeltavat jalkineet ovat steppikengät, joissa on ns. ”raudat” sekä kenkien kannassa että pohjien etuosassa. Ensimmäisillä steppitunneilla voi myös tanssia jazztossuilla, mikäli ei vielä omista steppikenkiä.